הרשמו לניוזלטר

הבלוגריות שלנו

ארכיון

מתכון עם סיפור.

השבוע בין כל הכאוס וחוסר הוודאות מה יהיה עם החג, החלטתי להכין עוגות [מה שאני פחות אוהבת אבל משתפרת..] שוטטתי בפייסבוק וברוך ה' יש כמויות של נשים ואנשים שמפרסמים את מרכולתם, ובין לבין נתקלתי במתכון לעוגת "דרוע"[השם לקוח מהשפה הערבית/טוניסאית] בעצם זה דגן ובשמו העבירי נקרא-דוחן.

מתוך ויקיפדיה =הדוחן שייך לקבוצת הדגנים החד שנתיים ומשמש כמזון לבני אדם באזורים כמו: הודו תימן סין אתיופיה ועוד. כמו כן הוא משמש כמספוא לבהמות במדינות מערביות. מכינים ממנו מאכלים כמו דייסות,נזיד, לחמים ואף בירה. הוא עשיר בוויטמינים ומשמש כתחליף לגלוטן, יש לו סגולות בריאותיות רבות.

Image result for ‫תמונה של דוחן‬‎
גרגירי דוחן.

ועכשיו מתחיל הסיפור מאחורי המתכון.

חמותי ריטה ז"ל הייתה ממוצא טוניסאי,בכל חג היה מאכל מסוים שכיכב על שולחן החג והריחות עלו ונכנסו פנימה לכל תא ותא בגוף.לשמחתי למדתי ממנה המון..

בחגי תשרי עוגת ה"דרוע" הייתה הכוכבת משום טעמה העדין והעשיר, היא נימוחה בפה ומשאירה טעם של עוד ועוד. סבתא ריטה כמובן דאגה לשלוח לנו משלוח ולנו נותר רק להתענג.[היינו מגרדים את התבנית ולא משאירים פירור]

לי אישית זה ממש גרם להתרגשות וסוג של חזרה לביחד שכל כך חסר בימים אלה .

נכנסתי למטבח בהתלהבות והרגשתי שהיא צופה בי מלמעלה ושולחת אנרגיות טובות של תמיכה ואהדה. התוצאות היו נהדרות [אני עפה על עצמי] ילדי כמובן יקבלו כל אחד משלוח מיוחד עם ריח וניחוח של עוגת הדרוע של סבתא ריטה היקרה.

עבורי זה סוג של התחדשות ורצון להיאחז בטוב ובמעט [ הדוחן סה"כ דגן פשוט], באופטימיות שממלאת את הנשמה, להיזכר ברגעים הקטנים שמשאירים חותם ולהמשיך הלאה.

אז השנה סבתא ריטה תעיפי מבט נוסף מלמעלה ותהני מהטעם ביחד איתנו ,תודה לך אהובה.. יהי זכרך ברוך.

בהצלחה..
אל תשכחו להכניס הרבה רגש ושמחה.
שנה טובה ומבורכת לכל עם ישראל.

אהבתן? אשמח אם תשתפו:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב google
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אתכן:

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן