הרשמו לניוזלטר

הבלוגריות שלנו

ארכיון

עוגת דוחן

מתכון של עוגת דוחן ינתן אחרי שאספר לכם את הסיפור שעומד מאחוריו.
בהיותי ילדה כל בקר בימים קרים במיוחד אימי ז"ל היתה מכינה לנו דייסת דוחן וממתיקה לנו אותה בשלוש כפיות סוכר על מנת לטשטש את מעט המרירות שבטעם שלו.כשלצידה פרוסות עוגת בוחן.
לפני שנתיים עלו בי געגועים לטעם ההוא ולא ידעתי כיצד להכין לא את הדיסה ולא את עוגת הדוחן, ומי שהעבירה לי את המתכון היא אישה ששיחקה איתי בהצגה הטוניסאית:"גאגו הרווק"
(ניתן לצפות בהצגה ביוטיוב).
להלן המתכון
עוגת בוחן-דרועא

חומרים
6 ביצים
חבילת תמרים מעוכים
קילו קמח בוחן
2 כוסות קמח לבן
2 תפוזים סחוטים
כוס שמן קנולה
כוס סוכר לבן
כוס מים 200 ג' אגוזים
כף טניס טחון
2ח' אבקת אפייה
שומשום לקישוט או שבבי שקדים
א.ה
*שמים בקערה מיקסר הכל חוץ מהקמחים.
*לערבב ולברק טוב את התמרים.
*להוסיף את הדוחן והקמח ובסוף את אבקת האפיה.
*לחמם תנור לאורכו 180 מעלות.
*לפזר שומשום מעל או שבבי שקדים מולבנים ולאפות.
בתאבון

אהבתן? אשמח אם תשתפו:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב google
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אתכן:

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן